Welkom op de site van Celine Dejaeghere

Openingsuren : Maandag tot Zaterdag - 8 tot 20 uur
Contact : 0498/92.06.07

Over mezelf

Je bent hier: Home › Over mezelf

Celine Dejaeghere

SpecialiteitGezonde voeding en gezond bij elk gewicht, Emotioneel-eten, Intuïtief eten, Eetstoornissen

OpleidingenDiëtste en voedingsdeskundige aan de katholieke hogeschool Sint-Lieven te Gent & Diabeteseducator aan de Artevelde hogeschool Gent; Bijscholingen in de Psychodiëtetiek en Intuitive Eating; Opleiding traumatherapie (AIHP, heden)

WerkdagenMaandag tem zaterdag

 

Celine Dejaeghere

Wie ben ik

Mijn naam is Celine Dejaeghere. Al sinds mijn jeugd ben ik gepassioneerd door voeding en gezondheid. Het was voor mij dan ook een logische keuze om hierin verder te gaan. In 2013 ben ik afgestudeerd als diëtste en voedingsdeskundige aan de katholieke hogeschool Sint-Lieven te Gent. Daarnaast ben ik gegradueerd als diabeteseducator aan de Artevelde hogeschool Gent en bijgeschoold in de psychodiëtetiek. Momenteel volg ik een opleiding als psychotherapeut-traumatherapeut om een nog betere begeleiding te kunnen bieden bij gestoord eetgedrag.

Nog te vaak wordt gedacht dat gewicht en gezondheid altijd hand in hand gaan, maar dit is gelukkig niet het geval. Je gewicht is grotendeels genetisch bepaald, net zoals je lengte en je schoenmaat. Toch zijn we allemaal gezamelijk op dieet om te voldoen aan een bepaalde verwachting of ideaal, terwijl dit onze gezondheid (zeker onze mentale!) vaak niet ten goede komt. En hoe meer we diëten, hoe zwaarder we gemiddeld worden. Als body-positive diëtiste probeer ik de nadruk te leggen op een gezonde levensstijl en niet op gewicht, want diëten werken niet.

Wat kan ik voor u doen?

Heb je al alle diëten geprobeerd en ben je op zoek naar een andere aanpak, dan ben je bij mij aan het juiste adres. Ook voor begeleiding bij verstoord eetgedrag en eetstoornissen kan je bij mij terecht. Twijfel je of ik jou kan verder helpen of wil je graag meer info over mijn werkwijze, vul dan zeker het contactformulier in en dan bel ik je even op!

U kan bij mij terecht op eigen initiatief of na doorverwijzing door een arts.