Welkom op de site van Celine Dejaeghere

Openingsuren : Maandag tot Zaterdag - 8 tot 20 uur
Contact : 0498/92.06.07

Recepten & Tips

Je bent hier: HomeRecepten & TipsRecepten › BBQ!

BBQ!

BBQ!

Het ziet er naar uit dat we de zomer terug mogen verwelkomen, en wat ademt er meer zomer dan een heerlijke BBQ met vrienden of familie?

Vaak komt een BBQ overeen met veel vlees, en dan vooral de vettere soorten zoals hamburgers, spek, ribbetjes, enzovoort. Reken daarbij nog wat sausjes, aardappelsalade, pasta & brood en je hebt snel heel wat calorieën binnen.

Maar dat kan natuurlijk ook anders! Kies bijvoorbeeld vaker voor mager vlees zoals rundsbrochettes, kipfilet, cote à l'os, ... minder vette sausjes en veel groentjes en je BBQ is instant veel gezonder en lichter!

Ook volgend receptje is een leuk en origineel idee voor op de BBQ, of gewoon een snelle hap voor een zomerse avond.

Recept: Burgers met aubergine en tzatziki

Ingrediënten voor 2 personen

• 2 aubergines
• 300 g filet americain
• 1 eiwit
• Paneermeel
• 200 g magere platte kaas
• ½ komkommer
• 1 teentje look
• Verse dille, verse peterselie, peper, zout
• Olijfolie

Bereidingswijze

1. Was de aubergines en snij ze in plakken van 1 à 2 cm dik.
2. Meng de filet americain met het eiwit en wat paneermeel. Kruid met verse peterselie, peper en zout. Maak er burgers van ter grootte van de aubergineplakken.
3. Was en rasp de komkommer en laat goed uitlekken. Pel en pers het teentje look uit. Meng de komkommer, look en platte kaas en kruid met verse dille, peper en zout. Voeg wat olijfolie toe en meng goed.
4. Vet een grillpan in met wat olie en grill de aubergineplakken aan beide zijden. Bak in een andere (grill)pan de burgers, zonder vetstof. Dit kan je natuurlijk ook allemaal op de BBQ!
5. Beleg de aubergineplakken met de burgers en de tzatziki en leg er nog een aubergineplak op. Hou samen met een tandenstoker.

Lekker afgewerkt met verse rucola en wat geraspte Parmezaanse kaas!