Welkom op de site van Celine Dejaeghere

Openingsuren : Maandag tot Zaterdag - 8 tot 20 uur
Contact : 0498/92.06.07

Recepten & Tips

Je bent hier: HomeRecepten & TipsRecepten › Bloemkoolpizza met blauwe kaas en peer

Bloemkoolpizza met blauwe kaas en peer

Bloemkoolpizza met blauwe kaas en peer

In de winter snakt ons lichaam naar meer eten. De dagen zijn korter en donker, het is kouder buiten, ... factoren die het moeilijk maken om ons te beperken tot lichte maaltijden.

Gelukkig kan je ook gezonde comfortfood maken! Denk maar aan een ovenschotel met pastinaakpuree, kippengehakt en bloemkool, een maaltijdsoep met pompoen, gember en garnaaltjes of een ovenschotel met zoete aardappel, zalm en geroosterde spruitjes.

Probeer zeker eens deze bloemkoolpizza met blauwe kaas, peer en walnoten. De lichte bodem compenseert de meer calorierijke blauwe kaas. Want 'balance is key' ;-)

Recept: Bloemkoolpizza met blauwe kaas en peer

Ingrediënten voor 1 pizza

- 1/2 bloemkool
- 100 g cottage cheese
- 1 ei
- 75 à 100 g boekweitmeel (of andere bloem naar keuze)
- 2 el boursin cuisine light (look en fijne kruiden)
- 60 g blauwe kaas
- 1 peer
- 5 walnoten
- peper, zout, olijfolie

Bereidingswijze

1. Snij de bloemkool in roosjes en rasp ze fijn met een rasp of in de keukenrobot. Doe de bloemkoolkorrels vervolgens in een kom en verwarm gedurende een 3tal minuutjes in de microgolfoven. Laat even afkoelen. Snij ondertussen de peer in schijfjes en hak de walnoten.
2. Wring de afgekoelde bloemkoolkorrels uit in een kaasdoek, tot er geen vocht meer uitkomt. Meng vervolgens met het ei en de cottage cheese en kruid bij met peper, zout en een lepel olijfolie. Voeg vervolgens de bloem toe en meng tot een homogeen deeg. Het deeg mag nog een beetje kleverig zijn, maar je moet het wel kunnen uitrollen. Voeg desnoods nog wat bloem toe als het deeg teveel kleeft.
3. Rol het deeg uit op bakpapier en bak op een bakplaat in een voorverwarmde oven van 200°C gedurende een 15tal minuutjes, of tot het deeg wat begint te kleuren.
4. Draai de bodem om, besmeer met de boursin en beleg met schijfjes peer, verkruimelde blauwe kaas en gehakte walnoten. Bak nog een 10tal minuutjes verder in de oven en eet smakelijk!