Welkom op de site van Celine Dejaeghere

Openingsuren : Maandag tot Zaterdag - 8 tot 20 uur
Contact : 0498/92.06.07

Recepten & Tips

Je bent hier: HomeRecepten & TipsRecepten › Dagen zonder vlees

Dagen zonder vlees

Dagen zonder vlees

Binnenkort start opnieuw de actie 'Dagen zonder vlees'. Sinds enkele jaren is deze actie uitgegroeid tot een enorm succes en dat maakt mij persoonlijk heel blij!

De actie heeft niet als bedoeling om vegetarisme te promoten, maar om mensen bewust minder vlees en vis te doen eten. De overconsumptie van dierlijke voeding is namelijk een belangrijke factor in de klimaatverandering. Door allemaal wat minder vlees en vis te eten en meer te kiezen voor lokale en duurzaam geproduceerde producten kunnen we ons steentje bijdragen aan een beter milieu.

Heb je zin om mee te doen of wil je er meer over weten? Neem dan zeker eens een kijkje op de website http://dagenzondervlees.be en laat je inspireren door dit heerlijke gerechtje met tofu!

Recept: Lunchbowl met tofu en butternut-curry

Ingrediënten voor 3 porties

  • 1 zakje 7-granenmix (250 g, Albert Heijn)
  • 1 avocado
  • 500 g butternut
  • 250 g tofu (natuur)
  • 200 ml light kokosmelk (Bon Coco)
  • 1 el rode/gele currypasta
  • five spices saus, sesamolie, gember en lemongras (poeder)
  • lente-ui

Bereidingswijze

  1. Snij de tofu in blokjes. Meng 2 el sesamolie met 2 el five spices saus (je kan ook soja/vissaus gebruiken) en overgiet de tofu hiermee. Kruid met gember en lemongras en laat even in de koelkast staan.
  2. Snij de butternut in stukjes en doe ze in een pan. Voeg de currypasta en kokosmelk toe en laat stoven tot de blokjes gaar zijn.
  3. Bak de tofu ondertussen in een voorverwarmde oven van 200°C tot ze mooi gekleurd zijn (ongeveer 20 minuutjes).
  4. Warm de granen op zoals aangegeven op de verpakking. Schil en snij de avocado in reepjes.
  5. Serveer de granen met de butternut-curry, tofu blokjes en avocado. Werk af met wat gesnipperde lente-ui.