Welkom op de site van Celine Dejaeghere

Openingsuren : Maandag tot Zaterdag - 8 tot 20 uur
Contact : 0498/92.06.07

Recepten & Tips

Je bent hier: HomeRecepten & TipsRecepten › Easy-peasy pan granola

Easy-peasy pan granola

Easy-peasy pan granola

Steek je hand op als je je granola al eens hebt laten aanbakken!

Volgens mij heeft echt iedereen het al eens meegemaakt. Je steekt je granola in de oven, vergeet hem en haalt even later een zwarte, rokende bakplaat uit te oven. Goed om daarna maanden terug granola uit de supermarkt te kopen ;-)

Helaas heb ik het zelf al meermaals meegemaakt, dus wanneer ik onlangs op de verpakking van mijn havervlokken een recept zag staan voor pan-granola dacht ik: dat moet ik proberen! Dus zo gezegd zo gedaan en eerlijk, tenzij ik voor een heel leger granola wil maken ga ik er mijn oven niet meer voor aan zetten! De granola was veel sneller klaar, lekker krokant en (HOERA) niet aangebakken :-D

Ik zou wel mezelf niet zijn als ik het recept op de verpakking aan mijn laars heb gelapt en zelf iets geprobeerd heb ;-) Maar eerlijk is eerlijk, it was good! Hieronder het receptje.

Recept: Granola uit de pan met amandelen, chocolade en zeezout

Ingredienten

  • 250 g havervlokken (grove)
  • 2 el olie of margarine
  • 2 el honing
  • 50 g gehakte amandelen
  • 50 g pure chocolade met zeezout en amandel

Bereidingswijze

  1. Meng de havervlokken met de olie/margarine en honing. Ik warm de honing en olie/margarine altijd samen even kort op in de microgolf om ze vloeibaar te maken en makkelijker te mengen.
  2. Voeg de gehakte amandelen toe en bak de granola in een droge pan. Blijf erbij en roer regelmatig om. De granola is klaar als de vlokken beginnen kleuren, dit duurt 5 à 10 minuutjes.
  3. Zet het vuur af en voeg ook de gehakte chocolade toe. Roer om en laat afkoelen.

Je kan deze granola gemakkelijk enkele weken bewaren in een luchtdichte pot. Omdat de portie kleiner is dan wanneer je granola in de oven zou maken, kan je vaker een nieuwe portie maken en dus meer variëren in verschillende smaken. Nog opties zouden bijvoorbeeld zijn: kaneel met stukjes dadel en walnoten, gemengde noten en rozijnen, vanille met gevriesdroogde frambozen en witte chocolade, ...

Smakelijk!