Welkom op de site van Celine Dejaeghere

Openingsuren : Maandag tot Zaterdag - 8 tot 20 uur
Contact : 0498/92.06.07

Recepten & Tips

Je bent hier: HomeRecepten & TipsRecepten › gnocci van zoete aardappel

gnocci van zoete aardappel

gnocci van zoete aardappel

Onlangs maakte ik zelf zoete aardappel-gnocci. In een extra grote portie, ideaal om in te vriezen en te gebruiken op dagen dat er niet veel tijd is om uitgebreid te koken. Deze gezonde variant op pasta is ideaal om te combineren in een herfstig gerecht, zoals hier met een roomsausje en bospaddenstoelen of zalm. Hartverwarmend en gezond comfort food!

Recept: Zoete aardappel-gnocci met bospaddenstoelen of gerookte zalm

Ingrediënten voor 3 à 4 porties gnocci

- 2 grote of 3 kleine zoete aardappelen
- 1 ei
- 175 g bloem (ik gebruikte gewone tarwebloem, maar je kan gerust ook een andere meelsoort gebruiken zoals boekweitmeel of speltbloem)

Ingrediënten voor 1 portie saus

- 1/2 rode ui
- 1/2 teentje look
- 200 g boschampignons (vers of uit bokaal) en/of 100 g gerookte zalm
- 75 g Boursin Cuisine light (look en fijne kruiden of andere smaak naar keuze)
- scheutje light room
- olijfolie, peper, zout, rozemarijn/dille

Bereidingswijze

1. Kook de zoete aardappel gaar in de schil of rooster hem in de oven. Laat even afkoelen en verwijder de schil. Plet de zoete aardappel in een kom, voeg het ei toe en nadien de bloem. Meng alles goed tot een (vast) deeg. Kruid eventueel met wat peper en zout. Indien je deeg niet vast genoeg lijkt kan je altijd wat extra bloem toevoegen.
2. Rol het deeg van de gnocci uit op een bebloemd werkblad tot ongeveer 1.5 cm dik en snij het deeg vervolgens in repen. Verdeel de repen in kleine stukjes van ongeveer 2 cm (de grootte van gnocci). Maak met de tandjes van je vork een mooi patroon in de gnocci.
3. Kook de gnocci gaar in gezouten water. Ze zijn klaar als ze boven komen drijven. Indien je een deel van de gnocci wil invriezen doe je dit best voor het koken.
4. Maak de saus: Pel en snipper de ui en de look fijn en stoof aan in wat olijfolie. Voeg de champignons en/of zalm toe en bak even mee. Voeg tenslotte de Boursin en eventueel een scheutje room toe en meng alles tot een romige saus. Kruid naar smaak met peper, zout en rozemarijn of dille.
5. Meng de gnocci onder de saus en werk af met wat verse kruiden. smakelijk!