Welkom op de site van Celine Dejaeghere

Openingsuren : Maandag tot Zaterdag - 8 tot 20 uur
Contact : 0498/92.06.07

Recepten & Tips

Je bent hier: HomeRecepten & TipsTips › Goede voornemens gemaakt?

Goede voornemens gemaakt?

Goede voornemens gemaakt?

Elk jaar opnieuw maken we massaal goede voornemens: zaken die we in het volgende jaar willen realiseren, beter doen, anders zien, ... Helaas blijkt dat veel van die goede voornemens niet lang overleven in het nieuwe jaar. Eind januari is al ongeveer de helft van onze plannen vergeten of onder het stof beland, terwijl we een maand eerder nog zo gemotiveerd waren.

Hoe komt dit nu, dat we onze goede voornemens niet volhouden?

Een vaak voorkomende oorzaak is dat we te ambitieus zijn. We willen bijvoorbeeld graag meer sporten dit jaar en kopen daarom vol goede moed nieuwe loopschoenen, een fitnessabonnement, een fiets of een yoga matje. De lat wordt meteen hoog gelegd: zeker 3 keer per week willen we ons goede voornemen waarmaken! Met een beetje geluk slagen we de eerste week in ons opzet, maar de weken nadien lukt het ons vaker niet dan wel en de moed zakt ons in de schoenen. Na een maand zitten we weer in ons oude patroon en komt er van sporten zelden nog iets in huis. Volgend jaar beter!

Goede voornemens zijn op zich niet slecht, maar waarom steeds wachten en ze uitstellen tot het nieuwe jaar? En waarom geven we onszelf niet wat meer krediet om een nieuwe gewoonte rustig aan in te bouwen in ons leven? Je kan namelijk niet verwachten dat een gewoonte zo snel eigen wordt want een nieuwe gewoonte aanleren neemt heel wat tijd in beslag.

Heb jij dit jaar goede voornemens gemaakt? Bekijk dan eens even of ze wel echt haalbaar zijn en vraag je ook af wat misschien goede tussenstappen kunnen zijn als je plannen toch wat te ambitieus blijken.

Weet ook dat je drijfveer een erg belangrijke factor is in het al dan niet volhouden van goede voornemens. Wil je graag meer sporten voor je conditie, om je beter te voelen, meer energie te hebben, beter te slapen,... ? Of wil je graag meer sporten omdat het hip is, omdat je graag wil lijken op de sportmodellen uit magazines, omdat je buurvrouw het ook doet en veel slanker is dan jou? Zorg ervoor dat de motivatie uit jezelf komt, enkel zo kan je gemotiveerd blijven.