Welkom op de site van Celine Dejaeghere

Openingsuren : Maandag tot Zaterdag - 8 tot 20 uur
Contact : 0498/92.06.07

Recepten & Tips

Je bent hier: HomeRecepten & TipsRecepten › Havermout saai? Think again!

Havermout saai? Think again!

Havermout saai? Think again!

Havermout, you love it or you hate it.

Sommige mensen zouden iedere ochtend havermout kunnen eten en anderen vinden het maar niets. Ik ben zo iemand die tussen de twee in zit: ik eet het wel eens graag, maar heb liever meer variatie in mijn ontbijt. Wat sowieso niets voor mij is, is de klassieke havermout met (plantaardige) melk zonder iets bij. Havermout moet altijd een beetje gepimpt worden, anders vind ik het maar niets ;-) Wat ik vaak hoor van mensen is dat ze de textuur van havermout niet graag hebben, maar daar bestaan oplossingen voor!

Havermout kan je leuker, lekkerder en nog voedzamer maken door er vanalles mee te doen. Je kan het klassiek bereiden en dan afwerken met allerlei toppings. Denk maar aan kaneel, appel en rozijntjes of voor de durvers peer, geitenkaas en pompoenpitten. Daarnaast kan je het ook koud bereiden, met (plantaardige) yoghurt of kwark en vers fruit. En natuurlijk kan je havermout ook gebruiken in andere ontbijtrecepten, zoals pannekoekjes, granola of bananenbrood. Kortom, zelfs de haters zouden havermout nog eens een kans moeten geven want je kan er echt wel alle kanten mee uit! En natuurlijk ook niet onbelangrijk, het is een voedzaam product dat rijk is aan vezels en complexe koolhydraten dus het kan zeker een meerwaarde geven aan je eetpatroon.

Hieronder een receptje dat je zowel warm als koud kan eten. Hier sowieso een nieuwe favoriet in huis!

Recept: Havermout met banaan, pinda en chocolade

Ingredienten voor 2 porties

  • 60 g havermout (fijne vlokken)
  • 180 ml (soja)melk
  • 1 rijpe bananen
  • 1 el pindakaas (100%)
  • 1 el gezouten pinda's, gehakt
  • 1 el pure chocolade, gehakt

Bereidingswijze

  1. Bereid de havermout met (soja)melk op het vuur of in de microgolf.
  2. Plet de banaan en voeg deze samen met de pindakaas toe aan de havermout. Meng alles goed.
  3. Voeg vervolgens de gehakte noten en chocolade toe en meng kort even door. Je kan het ontbijtje meteen opeten, even laten afkoelen of zelfs in de koelkast zetten tot de dag nadien.

Smakelijk!