Welkom op de site van Celine Dejaeghere

Openingsuren : Maandag tot Zaterdag - 8 tot 20 uur
Contact : 0498/92.06.07

Recepten & Tips

Je bent hier: HomeRecepten & TipsRecepten › Kokosmelk gezonder dan room?

Kokosmelk gezonder dan room?

Kokosmelk gezonder dan room?

Ga jij net zoals mij ook graag eens de Aziatische toer op in de keuken? Dan heb je zeker en vast al eens een heerlijk gerechtje bereid met kokosmelk.

Kokosmelk, of beter gezegd kokosroom, wordt gemaakt uit het vruchtvlees van de kokosnoot. De room is wit van kleur en heeft ongeveer dezelfde textuur als gewone room. We gebruiken het vooral in Aziatische curry's, om pikante gerechten te verzachten en een heerlijke smaak te geven.

Kokosroom wordt door zijn plantaardige afkomst vaak aanzien als gezonder alternatief voor gewone room. Maar vergis jullie niet, want kokosroom bevat ongeveer evenveel calorieën en vetten als een gewone kookroom!

Per 100 ml (of 1/4 blik) bevat deze lekkernij zo'n 210 kcal en 21.5 g vet, dat is dus meer dan 200 kcal extra op je bord! Gebruik kokosroom dus, net als gewone room, met mate. Of kies voor een light-variant, zoals de kokosroom light van Bon Coco (verkrijgbaar bij Albert Heijn) en bespaar jezelf heel wat verborgen vetten.

Hieronder kunnen jullie alvast een lekker receptje vinden met deze light variant, smakelijk!

 

Recept: Aziatische kippenballetjes met groentencurry en jasmijnrijst

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 à 600 g kippengehakt
  • 1 rode ui
  • 1 teentje look
  • 1 ei
  • Paneermeel
  • Verse koriander, gemberpoeder*
  • Sesamolie
  • 1 kg wokgroenten
  • 1 blik light kokosmelk van Bon Coco
  • 2 el rode currypasta
  • 250 à 300 g jasmijnrijst

Bereidingswijze

  1. Pel en snipper de ui en look fijn. Was de verse koriander en snipper fijn.
  2. Meng het gehakt met het ei, de ui, look, koriander, gember en wat paneermeel tot een gebonden brij. Maak je handen nat en vorm balletjes van het gehakt. Bak deze aan in een pan zonder vetstof of in de oven.
  3. Verhit wat sesamolie in een wokpan en bak hierin de groenten met de currypasta aan. Voeg vervolgens de kokosmelk toe, meng goed en laat even sudderen. Voeg tenslotte ook de balletjes toe en laat verder garen.
  4. Breng ondertussen een ruime hoeveelheid water aan de kook en kook hierin de rijst zoals aangegeven op de verpakking. Kruid de gekookte rijst eventueel wat bij met bijvoorbeeld sojasaus.
  5. Serveer de groentencurry met de balletjes en een torentje rijst. Werk eventueel af met verse kruiden zoals korainder of lente-ui.

*Indien je geen koriander en/of gember lust kan je gerust ook andere kruiden gebruiken zoals platte peterselie, rode peper, ...