Welkom op de site van Celine Dejaeghere

Openingsuren : Maandag tot Zaterdag - 8 tot 20 uur
Contact : 0498/92.06.07

Recepten & Tips

Je bent hier: HomeRecepten & TipsRecepten › NICE-cream

NICE-cream

NICE-cream

Het is zomer! Steek je hand in de lucht als dat voor jou ook wil zeggen: ijsjeeeees!

Wanneer de 'crème-kar' voor het eerst dat jaar door onze straat passeert ben ik sowieso niet te houden, maar anders maak ik regelmatig mijn eigen ijsjes. Ohja, en ook het feit dat ik vaak overrijpe bananen in huis heb zit hier wel voor iets tussen ;-)

Afhankelijk van waar je zin in hebt, kan je met dit recept alle kanten uit. Maak het basic en met een leuke topping zoals verkruimelde koekjes, aardbeien, mango, kokos, ... Of doe eens zot en meng er iets door, zoals M&M's, pindakaas, nutella, chocoladestukjes, ... (of alles samen ;-) )

Recept: Nice-cream met gezouten pinda's en Nutella

Ingredienten voor 2 porties

  • 2 à 3 hele rijpe bananen
  • 2 à 3 el Griekse yoghurt 2%
  • 1 handje gezouten pinda's
  • 2 grote lepels Nutella

Bereidingswijze

  1. Pel de banaan en snij in schijfjes. Doe ze gedurende minimum 2 uur in de diepvries, in een potje of zakje.*
  2. Doe de bananen in een hoge kom of blender en blend of mix ze samen met de Griekse yoghurt tot een romige massa. Zet opnieuw gedurende minimum een halfuur in de diepvries.
  3. Schep de nutella onder het bananenijs en werk af met gehakte pindanoten. Smakelijk!**

*Je kan bananen gemakkelijk een paar weken invriezen, om ze dan te gebruiken voor nice-cream, bananenbrood, pannekoekjes, smoothiesbowls, ...

**Je kan ook het ijs wel een tijdje bewaren in de diepvries, maar haal het dan zeker 10 minuutjes voor je het wil opeten uit.