Welkom op de site van Celine Dejaeghere

Openingsuren : Maandag tot Zaterdag - 8 tot 20 uur
Contact : 0498/92.06.07

Recepten & Tips

Je bent hier: HomeRecepten & TipsRecepten › Pannenkoeken als ontbijt!

Pannenkoeken als ontbijt!

Pannenkoeken als ontbijt!

Een druilerige maandagochtend toch goed inzetten? Een lekker en voedzaam ontbijt helpt je al een heel eind op weg!

Zelf eet ik 's morgens meestal hetzelfde: zelfgemaakte granola met platte kaas en een stuk fruit. Maar af en toe een beetje variatie kan zeker geen kwaad. Deze pannenkoekjes met muesli, banaan en ei kan je gemakkelijk op voorhand maken en enkele dagen bewaren. Zo tover je 's morgens in een mum van tijd een overheerlijk en gezond ontbijt op tafel!

De combinatie van complexe koolhydraten en eiwitten zorgt voor een langdurig verzadigd gevoel. Deze pannekoekjes bevatten daarenboven geen toegevoegde suikers, hetgeen ze extra gezond maakt! Je kan ze zelf naar keuze afwerken met bijvoorbeeld wat schijfjes banaan, blauwe besjes, platte kaas, pindakaas, ... Maar ook koud zijn ze lekker en dus ideaal om mee te nemen als tussendoortje of snack voor het sporten.

Dit receptje is voor 2 grote of 3 kleine ontbijters.

Recept: Banaan-muesli pannenkoekjes

Ingrediënten voor 2 à 3 personen

• 70 g muesli of havermout
• 1 kl bakpoeder
• 1 ei
• 125 ml melk (ik gebruikte amandelmelk)
• 1 grote rijpe banaan
• kaneel
• vloeibare margarine om in te bakken

Bereidingswijze

1. Maal de muesli fijn in een keukenrobot of blender tot je een grof meel bekomt. Doe het bakpoeder er bij.
2. Klop het ei los en voeg de melk toe. Plet de banaan en roer alles samen goed los. Voeg vervolgens de natte en droge ingrediënten samen en meng tot een homogeen deeg. Breng op smaak met een snuifje kaneel.
3. Verhit een koekenpan en bak de pannenkoekjes in een klein beetje vloeibare vetstof. Serveer meteen met jouw toppings naar keuze of laat afkoelen om later van te smullen!