Welkom op de site van Celine Dejaeghere

Openingsuren : Maandag tot Zaterdag - 8 tot 20 uur
Contact : 0498/92.06.07

Recepten & Tips

Je bent hier: HomeRecepten & TipsRecepten › Say Cheeeeeeeseee!

Say Cheeeeeeeseee!

Say Cheeeeeeeseee!

Vandaag probeerde ik voor het eerst de ‘Beyond Burger’ van 'Beyond meat' uit. Ik had hier al veel van gehoord en zag dan ook mijn ideale kans  toen ik de laatste 35% korting burgers uit het rek kon halen (Hoera, anti-voedselverspilling!). Je kan deze burgers vinden bij onder meer AH en Delhaize aan 5,99 euro voor een verpakking van 2.

De burgers claimen dé veggie burgers te zijn die het meest op rundsvlees lijken qua smaak en textuur. In werkelijkheid worden ze gemaakt obv erwteneiwit. Qua voedingswaarde komen ze wel in de buurt van gewone hamburgers, met ongeveer 20 g vet en 17 g eiwitten per 100 g. Geen keuze voor elke dag dus, maar wel een leuk extraatje voor af en toe. Ze zijn niet enkel plantaardig, maar ook vrij van gluten en soya.

Ik hou enorm veel van burgers (het is na loaded nacho’s mijn favoriete fast-food) dus ik was nogal kritisch om deze te proberen. Maar oh hemel, wat zijn ze lekker!! Ze ruiken, smaken en voelen aan als echt vlees, waardoor je niet door hebt dat ze veggie zijn. Ik eet op zich graag vleesvervangers, maar voor mensen die hier geen fan van zijn is dit echt een topper! Mijn vriend zei zelf tijdens het eten: 'amai, da's lekker vlees', waarna ik natuurlijk in de lach schoot ;-) Mission accomplished!

Als we thuis zelf burgers maken probeer ik steeds op volgende zaken te letten:

  • Volkoren broodjes ipv witte
  • Veel groenten
  • Een groentesaus/salsa als topping ipv ketchup of mayo
  • GESMOLTEN KAAAAAAASSSS (voor mij persoonlijk liefst een plakje cheddar ;-)). Wanneer je van die 'plastiek' plakjes neemt, dan valt dit qua extra kcal echt wel mee.

Meestal neem ik hierbij een salade als side dish en als het echt feest mag zijn dan komen er ook zoete aardappelfrietjes met parmezaan en truffelmayo bij kijken ;-)

Alleszins, ik vond het zeker en vast een aanrader en ga de burgers sowieso opnieuw kopen. Laat me weten wat jullie ervan vinden!

Recept: Beyond cheese burger

Ingredienten voor 2 burgers:

  • 2 volkoren broodjes
  • 2 beyond burgers
  • 1 rijpe avocado
  • 1/2 rijpe mango
  • een handvol kerstomaatjes
  • 1 rode ui
  • Mix van rauwkost: salade, komkommer, geraspte wortel, ...
  • 2 plakjes cheddar kaas
  • Peper, zout, currypoeder, citroensap

Bereidingswijze:

  1. Snij de broodjes open en rooster ze. Bak de burgers in een pan met wat olie/margarine.
  2. Snij de avocado, mango en kerstomaatjes in kleine blokjes. Snipper de helft van de ui fijn en doe de andere helft in ringetjes.
  3. Meng de avocado, mango, rode ui en tomaatjes tot een salsa. Kruid naar smaak met peper, zout, currypoeder en citroensap.
  4. Wanneer de burgers aan de ene kant gebakken zijn, draai ze dan om en leg het plakje cheddar op den bovenkant. Zo kan de kaas al een beetje smelten.
  5. Bedek de onderste helft van de geroosterde broodjes met een dikke laag salsa, wat rauwe groenten en de burger met kaas. Werk af met wat ui-ringen en het bovenste broodje.

Smakelijk!