Welkom op de site van Celine Dejaeghere

Openingsuren : Maandag tot Zaterdag - 8 tot 20 uur
Contact : 0498/92.06.07

Recepten & Tips

Je bent hier: HomeRecepten & TipsRecepten › SAY CHEEEESEEEEE

SAY CHEEEESEEEEE

SAY CHEEEESEEEEE

Ik hou van taart! Chocoladetaart, frangipannetaart, biscuit, fruittaart, ... Name it & I love it!

Recent heb ik een nieuwe favoriet ontdekt, namelijk kaastaart of cheesecake. Vroeger vond ik het maar een vreemd idee, een taart op basis van roomkaas. Maar eens ik ze eindelijk geproefd had, was ik meteen verkocht! Kaastaart heeft alles wat je je maar kan wensen: ze is fris, zoet, zacht en krokant, allemaal in één! Kortom, de absolute hemel in je mond.

Maar jammer genoeg hebben we het hier nog steeds over taart aka caloriebom, rijk aan vet en suiker. Dus ik vond het ruim tijd hier iets aan te doen. Daarom heb ik een recept bedacht dat veel minder vet en nagenoeg geen suiker bevat. Ideeal dus om eens zonder schuldgevoel te 'zondigen'. Enjoy!

Recept: Cheesecake met pecannoten

Ingrediënten voor 1 taart (springvorm)

Voor de korst:

  • 120 g pecannoten
  • 100 g beschuit (ik heb spelt beschuit van Albert Heijn gebruikt)
  • 2 el pindakaas (type 100% pindakaas van Albert Heijn)
  • 2 el suikervrije stroop
  • 1 kl kaneel
  • snuifje zout

Voor de roomkaas:

  • 250 g light roomkaas (type Philadelphia light)
  • 200 g Griekse yoghurt 0%
  • 2 eiwitten (of 3 kleintjes)
  • 40 g Stevia met rietsuiker (Canderel)
  • 2 el bloem (gezeefd)
  • 1 à 2 el speculaaskruiden

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Verkruimel de beschuiten en doe ze in de blender samen met de pecannoten. Mix tot een korrelige massa. Voeg de pindakaas en stroop toe, kruid met kaneel en een snuifje zout en blend opnieuw tot een homogene massa.
  3. Doe het mengsel in een ingevette springvorm en druk goed aan. Bak gedurende een 5tal minuutjes in de oven, haal de korst eruit en laat even afkoelen.
  4. Klop ondertussen de roomkaas los. Voeg vervolgens de Griekse yoghurt, eiwitten, stevia met rietsuiker, bloem en speculaaskruiden toe. Meng gedurende een 3tal minuutjes tot een homogene massa (bijvoorbeeld in de keukenrobot).
  5. Giet het mengsel over de korst en bak gedurende een 20tal minuutjes verder in de oven. Laat de taart afkoelen en werk eventueel af met wat geroosterde pecannoten.

Tip: Je kan deze taart gerust nog enkele dagen koel bewaren of invriezen. Of je kan hem ook gewoon delen met je vrienden en familie en lekker helemaal ineens opeten! ;-) Smakelijk!