Welkom op de site van Celine Dejaeghere

Openingsuren : Maandag tot Zaterdag - 8 tot 20 uur
Contact : 0498/92.06.07

Recepten & Tips

Je bent hier: HomeRecepten & TipsRecepten › Snelle hap

Snelle hap

Snelle hap

Een tijdje geleden maakte ik al een post over waar je best op let wanneer je kiest voor kant-en-klare maaltijden/componenten.

Wanneer je geen tijd hebt om zelf een voedzame maaltijd op tafel te toveren, kan je altijd gebruik maken van 1 of meerdere kant-en-klare componenten. In het receptje hieronder gebruikte ik kant-en-klare roti's en Tandoori kip (AH ovenschotel kipfilethaasje Tandoori). Enkel nog zelf groenten en een sausje toevoegen en je hebt een heerlijke, snelle en voedzame maaltijd!

Recept: Roti's met Tandoori kip en sesam-koolsalade

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 à 4 roti's (afhankelijk of je 1 of 2 roti's eet per persoon) ; ik koop mijn Paratha roti's uit de diepvries bij AH
  • 1 schaal Tandoori kipfilet (AH)
  • een zakje witte kool en een zakje geraspte wortelen
  • sesamolie, rijstazijn (of gewone azijn + riestuiker), sojasaus, citroen/limoensap
  • zure room
  • verse kruiden naar keuze om mee af te werken (koriander, lente-ui, bieslook, ...)

Bereidingswijze

  1. Bereid de kipfilet zoals aangegeven op de verpakking. Deze moet ongeveer 20 minuutjes in de oven, dus in de tussentijd kan je de rest van de maaltijd voorbereiden.
  2. Maak de dressing: Meng 2 el sesamolie met 4 el rijstazijn (of 4 el gewone azijn + 1 el rietsuiker), 1 el sojasus en 2 el citroen/limoensap. Als je graag gember eet kan je ook wat geraspte gember of Gimber toevoegen.
  3. Meng de dressing onder de groenten en roer goed om. 2 volledige zakjes zal wat teveel zijn voor 2 personen, maar je kan ook minder nemen of de rest de volgende dag opeten als lunch.
  4. Bak de roti's aan in een pan zonder vetstof.
  5. Serveer de roti's met de salade, kip, wat zure room en verse kruiden naar keuze. 

Smakelijk!