Welkom op de site van Celine Dejaeghere

Openingsuren : Maandag tot Zaterdag - 8 tot 20 uur
Contact : 0498/92.06.07

Recepten & Tips

Je bent hier: HomeRecepten & TipsRecepten › Snelle quiche voor drukke dagen

Snelle quiche voor drukke dagen

Snelle quiche voor drukke dagen

Ik hou ongelooflijk veel van koken.Voor mij is uren in de keuken staan pure ontspanning. Maar ik weet dat dat lang niet voor iedereen het geval is! En ik ben eerlijk, als ik na een lange dag uitgeput thuis kom heb ik vaak ook geen zin meer om nog in de potten te staan roeren.

Het is voor die dagen, en voor de niet-keukenprinsen en prinsessen onder ons, dat ik zo veel mogelijk receptjes probeer te posten waar je wenig werk aan hebt. Onderstaande quiche is daar een perfect voorbeeld van. Je hebt 10 minuten voorbereidend werk en dan gewoon nog even in de oven zetten. Eens de quiche klaar is kan je ze gemakkelijk enkele dagen bewaren in de koelkast om er koud of opgewarmd nadien nog van te smullen. De gebruikte ingrediënten zijn ook dingen die ik standaard in huis heb: eitjes, light room, iets van kaas en/of vlees, wat groenten. Je maakt de quiche gewoon met de restjes die je op dat moment in huis hebt!

Gezond eten hoeft lang niet ingewikkeld, moeilijk of tijdrovend te zijn. Gewoon een klein beetje voorbereiding en creativiteit zijn meer dan genoeg ;-).

Om jullie op weg te helpen dit heerlijke receptje! Geniet ervan!

Recept: Korstloze quiche met geitenkaas, rode ui en vijgen

Ingrediënten:

  • 4 kleine rode uien of 2 grote
  • 1 peer
  • 1 el olie of vloeibare margarine
  • Balsamico- en/of notenazijn
  • 4 eieren
  • 1/2 flesje light room (ca 125 ml)
  • 1/2 pakje zachte geitenkaas
  • 2 vijgen
  • Een handje hazelnoten
  • Honing (optioneel)
  • Verse rozemarijn, peper, zout en kaneel

Bereidingswijze:

  1. Pel de uien en snij ze in fijne ringen. Ontdoe de peer van het klokhuis en snij in kleine blokjes.
  2. Verhit wat vetstof in een pan en stoof de uien en peer gaar. Voeg op het einde wat balsamicoazijn en/of notenazijn toe en meng goed. Doe het mengsel in een ingevette ovenschaal en kruid naar smaak met wat peper en kaneel.
  3. Klop de eieren los met de room. Kruid met peper en zout en giet over het uienmengsel.
  4. Plaats de ovenschaal in een voorverwarmde oven van 180°C en bak gedurende een 20tal minuutjes.
  5. Haal de schaal uit de oven. Snij de geitenkaas en de vijgen in plakjes en schik ze op de quiche. Garneer met wat gehakte hazelnoten en verse rozemarijn en plaats nog eens 10 minuutjes in de oven tot de quiche gaar is.
  6. Werk eventueel af met wat honing. Lekker met een frisse witlofsalade!

Smakelijk!