Welkom op de site van Celine Dejaeghere

Openingsuren : Maandag tot Zaterdag - 8 tot 20 uur
Contact : 0498/92.06.07

Recepten & Tips

Je bent hier: HomeRecepten & TipsRecepten › Thaïse curry met ananas

Thaïse curry met ananas

Thaïse curry met ananas

Wil je graag je partner, gezin, vrienden of familie eens verwennen met een origineel en gezond receptje? Probeer dan zeker eens deze Thaïse curry met ananas uit! Een heerlijke zomers en fris gerecht, nog leuker als je het serveert in een ananas!

Recept: Thaïse curry met ananas

Ingrediënten voor 2 personen
  • 1/2 ananas
  • 1 rode ui
  • 1 teentje look
  • 1 duimpje gember
  • 1 kleine aubergine
  • 2 wortelen
  • 250 g kipfilet
  • 1 blik light kokosmelk
  • 2 à 3 el groene currypasta
  • 1 pakje zero noodles
  • wokolie
  • sojasaus, peper, chili (optioneel), currypoeder, ctiroengras (optioneel)
Bereidingswijze
  1. Snij de ananas in 2 en hol hem uit. Gebruik de helft van het vruchtvlees voor de curry, de rest kan je bewaren als tussendoortje of voor bij het ontbijt.
  2. Pel en snipper de rode ui en look fijn. Schil de gember en rasp/snij heel fijn. Was de aubergine en snij in blokjes. Schil de wortelen en snij in schijfjes/blokjes.
  3. Verhit wat olie in een wokpan. Snij de kipfilet in reepjes en bak goed aan. Kruid naar smaak met peper en currypoeder.
  4. Leg de gebakken kip opzij en verhit opnieuw wat olie in de wok. Fruit hierin de ui, look en gember en blus met wat sojasaus. Voeg vervolgens de currypasta toe en laat even meebakken. Voeg ook de groenten toe, bak even aan, roer alles goed om en blus met de kokosmelk. Laat het geheel even sudderen.
  5. Voeg de gebakken kip, ananasblokjes en zero noodles toe aan de curry. Kruid eventueel naar smaak nog bij met wat sojasaus, citroengras en chilipeper. Laat het geheel nog even sudderen en serveer in een kom/uitgeholde ananas. Werk af met wat verse lente-ui of Thaïse basilicum.

Smakelijk!