Welkom op de site van Celine Dejaeghere

Openingsuren : Maandag tot Zaterdag - 8 tot 20 uur
Contact : 0498/92.06.07

Recepten & Tips

Je bent hier: HomeRecepten & TipsRecepten › Thaïse noedelsalade

Thaïse noedelsalade

Thaïse noedelsalade

Deze noedelsalade is een hit voor je hele smakenpalet: het is zoet, zout, pikant, zuur en vooral heel lekker! Het ideale gerecht voor een zomerse avond en ook zalig om de restjes mee te nemen als lunch de volgende dag. Dit gerecht  tover je in een handomdraai op tafel en maak je met ingrediënten die je lang kan bewaren (en dus standaard in huis kan halen).

Recept: lauwwarme noedelsalade met kipspiesjes

Ingrediënten voor 2 personen

  • 150 g rode kool
  • 150 g geraspte wortel
  • 1 komkommer
  • 1 stuk gember
  • 100 à 150 g rijstnoedels
  • 1 pakje kippenspiesjes (voorgegaard)
  • Voor de dressing: sesamolie, sojasaus, oestersaus, chillipasta (type sambal), rietsuiker, limoen/citroensap
  • Voor de afwerking: pinda's, lente-ui en/of koriander 

Bereidingswijze

  1. Snij de rode kool en wortel in fijne reepjes. Je kan dit eventueel ook met een keukenrobot doen als je die hebt, of werken met kant-en-klaar geraspte wortelen en kool. Was en schil de komkommer in lange slierten met een dunschiller. Het binnenste van de komkommer kan je gewoon mee gebruiken, of bewaren om later te gebruiken in een soep of salade.
  2. Schil en rasp de gember en doe in een kom. Gebruik zoveel als je zelf wil, dit is naar eigen smaak.
  3. Bereid de noedels zoals aangegeven op de verpakking en maak ondertussen de dressing: Meng de sambal met geraspte gember, sesamolie, sojasaus, oestersaus en citroensap. Voeg naar smaak wat rietsuiker toe. De exacte hoeveelheden zijn moeilijk te bepalen, maar je kan beginnen met gelijke delen en dan verder aanvullen naar eigen smaak.
  4. Meng de noedels met de groenten en overgiet met de dressing. Meng alles goed en laat even staan terwijl je de kippenspiesjes gaart (ik gebruikte hiervoor de airfryer, maar dit kan gerust ook in de pan of oven). Galceer hierna de kippenspiesjes met wat oestersaus.
  5. Voeg wat gehakte pinda's en lente-ui en/of koriander toe aan de salade. Serveer met de warme kippenspiesjes.

Smakelijk!