Welkom op de site van Celine Dejaeghere

Openingsuren : Maandag tot Zaterdag - 8 tot 20 uur
Contact : 0498/92.06.07

Recepten & Tips

Je bent hier: HomeRecepten & TipsRecepten › Verborgen groenten: Gnocci met butternutsaus en spekjes

Verborgen groenten: Gnocci met butternutsaus en spekjes

Verborgen groenten: Gnocci met butternutsaus en spekjes

Het is niet altijd gemakkelijk om voldoende groenten te eten, zeker als er kieskeurige eters in huis zijn. Het kan dan soms een slim idee zijn om te werken met 'verborgen' groenten:

  • door ze te verwerken in gebak, zoals hartige pannenkoekjes met courgette, carrot-cake, maïsbrood, ...
  • door ze te veranderen van textuur, zoals in soepen en sauzen (denk aan verse pesto, tomatensaus, ...)

Vaak ligt een bepaalde afkeur voor groenten aan de textuur ervan. Door ze op een andere manier te gaan bereiden kan dit probleem al opgelost zijn. Roosteren van groenten is hiervoor een favoriet, maar ook de groente verwerken in een gemixte saus kan helpen.

Hieronder kan je een receptje terugvinden voor een heerlijk comfy gerecht met een romige groentesaus. Laat het jullie smaken!

Recept: Gnocci met butternutsaus en spekjes

Ingrediënten voor 2 personen + saus om in te vriezen

  • 1 butternut-pompoen
  • 1 (rode) ui
  • 2 tenen look
  • 1 flesje room (ik gebruik hiervoor 7% room)
  • 1 pak gnocci (400 g)
  • 1 pakje spekjes/bacon (200 g)
  • Olijfolie, peper, zout, currypoeder, komijn, oregano, rozemarijn
  • Om af te werken: Parmezaanse kaas en verse bieslook

Bereidingswijze

  1. Snij de butternut in stukken en ontdoe hem van de pitjes. Je hoeft hem niet te schillen, de schil wordt zacht tijdens het roosteren. Pel ook de ui en de look.
  2. Meng de groenten door elkaar met een ruime hoeveelheid olijfolie en kruiden (zie mijn voorstel bij de ingrediëntenlijst, maar je kan natuurlijk ook andere kruiden naar keuze begruiken). Doe alles op een bakplaat en rooster in de oven gedurende een 45-tal minuten, tot de groenten gaar zijn.
  3. Wanneer de groenten gaar zijn, mix ze dan tot een gladde saus met de room en kruid eventueel nog wat bij naar smaak.
  4. Kook de gnocci zoals aangegeven op de verpakking en bak ondertussen de spekjes in een pan zonder vetstof. 
  5. Serveer de gnocci met een ruime hoeveelheid saus en werk af met wat verse bieslook en parmezaanse kaas.

De rest van de saus kan je makkelijk invriezen om later te gebruiken als basis voor soep of gewoon als saus.