Welkom op de site van Celine Dejaeghere

Openingsuren : Maandag tot Zaterdag - 8 tot 20 uur
Contact : 0498/92.06.07

Recepten & Tips

Je bent hier: HomeRecepten & TipsRecepten › Winterse salade

Winterse salade

Winterse salade

Slaatjes zijn voor de zomer? Think again!

Ik vond deze winterse, lauwwarme salade in het prachtige boek 'Veggielicious'. Met een beetje eigen twist was dit het perfecte avondmaal voor een koude herfstavond. Omdat het niet altijd ovenschotels en quiches moeten zijn... ;-)

Recept: lauwwarme salade met worteltjes, pruimen en fetakaas

Ingrediënten voor 4 personen

- 6 grote wortelen
- 3 kleine of 2 grote rode uien
- 250 à 300 g gemengde granen (ik gebruikte de Bio 4-granenmix van Albert Heijn)
- 150 g gedroogde pruimen
- 100 g gehakte walnoten
- 1 pakje fetakaas (light)
- 1 el mosterd
- 2 teentjes look
- Platte peterselie, tijm en rozemarijn (vers of gedroogd)
- Peper, zout, olijfolie, appelazijn

Bereidingswijze

1. Rasp de wortelen en snij ze in stukken (je kiest zelf of je ze in balkjes, schijfjes of blokjes wilt). Pel de uien en snij ze in partjes of ringen.
2. Doe de groenten op een bakplaat of in een ovenschaal en overgiet met 2 à 3 el olijfolie. Meng de olie onder de groenten en kruid naar smaak met peper en zout (grof zeezout is hierbij het lekkerst!). Bak de groenten in een voorverwarmde oven van 190°C gedurende 25 minuutjes.
3. Kook de granen zoals aangegeven op de verpakking en zet opzij.
4. Hak de pruimen in 4 en de walnoten in grove stukken. Doe ze bij de groenten in de oven en laat nog eens 5 minuutjes bakken.
6. Maak ondertussen de dressing: Pel de look en pers uit. Meng de look met 1 el mosterd, 3 el olijfolie en 3 el azijn (of meer).
5. Doe de granen in een kom en kruid naar smaak met rozemarijn, tijm en peterselie. Meng hieronder de groenten, pruimen en noten en een deel van de verkruimelde feta. Overgiet met de dressing en roer alles goed om.
6. Serveer de salade lauwwarm en werk af met wat verse kruiden en verkruimelde fetakaas.

Smakelijk!